Arts-acupunctuurpraktijk

M.G.M. van den Berg

Werkwijze


Mijn principe van werken:

Met de naalden wordt uw lichaamseigen genezende vermogen geactiveerd. 

  • Doordat de energetische doorstroming toeneemt, treedt er veelal een stroomversnelling op in de groei van het energetische lichaam, waardoor pijn-, angst-, spannings- en/of vermoeidheidsklachten verminderen en uw vitaliteit en helderheid groeien.
  • Veelal wordt er vlot helder waar de mogelijkheden liggen ter verbetering in uw leefstijl en/of in gedachtenpatronen..
  • Ik begeleid deze groei met acupunctuur, coaching en door adviezen in voeding, lichaamsbeweging en meditatie, wat in grote lijnen neerkomt op bewustzijnsbevordering.


Behandeling van littekens:

Littekens kunnen jaren na een operatie plots of nog steeds klachten geven, ook op afstand verderop in het lichaam. Het litteken is dan een 'stoorveld' geworden wat het lichaam in de weg staat zijn zelfgenezende werking actief te gebruiken. 

Door het behandelen van de littekens met acupunctuurnaalden, maar ook met het locaal aanbrengen van Procaine -een lokale verdovingsvloeistof- worden deze stoorvelden ontstoort en herstelt het zelfherstellende vermogen van het lichaam weer. Met als gevolg herstel van klachten en/of verhoging van de vitaliteit. 

Voor meer informatie hierover verwijs ik u graag naar www.NVNR.nl


 De intake en eerste behandeling:

  • Het eerste consult behelst een intakegesprek waarin er uitgebreid wordt ingegaan op de klacht(en) waar u mee komt. Aanvullend zal ik ook vragen stellen over het functioneren van uw lichaam in zijn algemeen alsook over het functioneren van bepaalde organen die voor u wellicht niets met uw klachten te maken hebben op het eerste oog.
  • Aansluitend zal ik de beide polsen voelen alsook de tong bekijken, waarbij ik middels de Chinese tong- en polsdiagnostiek samen met het gehoorde verhaal een diagnose stel. 
  • Op basis van deze diagnose worden er een aantal (steriele) naaldjes geplaatst, waarbij veelal de onderarmen, onderbenen, handen en voeten geprikt worden. Tevens werk ik met de schedel- en ooracupunctuur, wat betekent dat er op de reflexzones op het oor of op de schedel de betreffende lichaamsgebieden op afstand geprikkeld kunnen worden.
  • Wellicht ten overvloedde: Zo zal er bijvoorbeeld bij klachten van de onderbuik niet ter plaatse worden geprikt, maar zal er op de voeten, op de handen het oor en mogelijk ook de schedel worden geprikt. In de loop van de behandelingen kan er ook op de rug en buikzijde naalden worden gezet.
  • Gemiddeld ligt u voor een eerste behandeling 15 tot 20 minuten op de behandelbank met de naalden. De eerste acupunctuurbehandeling houd ik vrijwel altijd aan de korte (veilige) kant daar ik graag wil weten hoe u op de behandeling reageert, wat in de eerste dagen na de behandeling duidelijk wordt.
  • Aan de hand hiervan, samen met het beloop van de klachtenpatroon na de eerste behandeling zet ik verdere behandeling in. Dit kan ook het gebruik zijn van medicinale paddestoelen (aldus de niet psychedelische paddestoel).
  • Sommige mensen worden voor enkele uren erg moe van de behandeling en anderen merken na de behandeling veel dorst danwel een toename van hun klachten voor de eerste 24-36 uur waarna verbetering optreedt. Het is van belang enige ruimte in te plannen zodat het lichaam de ruimte krijgt het zelfgenezende vermogen aan te spreken. Verder is het belangrijk dat u genoeg drinkt en intense activiteit op fysiek, emotioneel en mentaal niveau de eerste 24 uur vermijdt.